Hva kjennetegner en god læringsplattform?

De fleste av oss har i løpet av de siste årene stiftet bekjentskap med en eller flere læringsplattformer (LMS), enten som pedagog, student, administrator eller foresatt. Selv har jeg fått kompetanse og erfaring primært som pedagog, men også gjennom de øvrige rollene. Nå er jeg med i en prosjektgruppe som skal ta stilling til fremtidens læringsplattform i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Dette skjer selvsagt gjennom en ryddig prosess der Jus- og innkjøp, IKT og Opplæringsavdelingen er involvert.

Jeg synes det er interessant med innspill om hva som kjennetegner en god læringsplattform ut i fra et pedagogisk perspektiv. Hvordan kan denne bidra til å øke elevenes læringsutbytte uavhengig av nivå? Legg gjerne igjen en kommentar, uansett om du er lærer, foresatt, elev, student. Jeg er ikke ute etter navngitte læringplattformer, men selve bruken, innholdet, funksjonene osv.

 

2 kommentarer om “Hva kjennetegner en god læringsplattform?

 1. Dette var spennende nytt Siw. I utgangspunktet er jeg skeptisk til et bytte nå som vi har begynt å venne oss til It’s, men samtidig er det en del ting der jeg er lite begeistra for.
  Det første er hele konseptet LMS, et sted der hver lærer ikke kan gjøre annet enn å bure seg og klassen inne i et fag, rom, klasse, boks eller hva net nå heter i det aktuelle LMS-et. Jeg ønsker meg en løsning som er mye mer åpen slik at det blir mye lettere å dele og lære av hverandre. Selvfølgelig må det være en del som er lukket der opplysninger om hver enkelt elev er lagret, men utover dette synes jeg det må være mulig å legge ting åpent.
  It’s gir ingen mulighet til formative vurderinger direkte i testverktøyet. Det å kun gi poeng er en typisk summativ vurderingsform.
  Spørsmålet en må stille seg er om vi egentlig trenger et LMS. Det beste argumentet for, er antagelig at en kan samle alt på et sted og gjøre det oversiktlig for elevene.
  Argumentet mot kan være økonomi. Kanskje en kan nøye seg med et enkelt og rimelig LMS, samtidig som en tar i bruk mye mer av alt det andre som finnes. Det finnes veldig mange gode digitale tjenester der ute

  Liker

  1. Hei. Takk for innspill, Thomas. Mulighet for formativ vurdering i de ulike verktøyene som leverandører tilbyr er noe jeg skal ta med meg videre. Har også ergret meg over det noen ganger, at jeg ikke kan gi elevene en kommentar/forklaring på hvorfor de f.eks. ikke får «full score» på enkelte svar. Det er dog mulighet å legge inn «fasit» hvor de får se hva som er riktig svar, men det er jo ikke alltid at det er nok. Derfor blir det mye innleveringer etc. En god LMS vil også ha enkle måter for tilbakemeldinger og egenevaluering. I tillegg er det jo bra med kompatibilitet til åpne ressurser, som jeg vet du bruker en del av. Nå er nok du i tillegg en svært avansert lærer når det kommer til teknologi, og det er positivt. Kom gjerne med flere forslag eller løsninger du savner.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s